Google+           

Recomandari si sfaturi pentru o termoizolare adecvata (placarea cu polistiren)

1. Cum alegeti corect un sistem termoizolant? Trebuie facute calcule sau e suficient sa se cunoasca grosimea zidurilor?
Un sistem termoizolant se alege în functie de câteva criterii importante, si anume: orientarea imobilului catre punctele cardinale, distanta dintre cladirile învecinate si nu în ultimul rând, zona geografica.

Este esential sa se realizeze o auditare energetica a cladirii, sau cel putin o investigare termografica, nefiind suficienta cunoasterea grosimii zidurilor. Daca acest lucru nu este posibil, atunci se recomanda alegerea unui polistiren de fatada cu o grosime de minim 100 mm.

2. De ce sunt importante celelalte straturi ce urmeaza a fi puse peste placile termoizolante? Nu este suficienta doar tencuiala?
Tencuiala decorativa , asa cum sugereaza si denumirea, are în primul rând un rol decorativ.
Pentru marirea rezistentei polistirenului de fatada la socurile mecanice, la fortele de compresie si tractiune care apar pe fatade, dar si pentru oprirea patrunderii razelor UV, polistirenul de fatada se lipeste de perete cu adeziv de polistiren, se fixeaza in dibluri, dupa care se aplica plasa de armare inglobata în adezivul de polistiren si se trage al doilea strat de adeziv.

3. Sistemele trebuie alese si în functie de zona geografica? La mare aerul este sarat si este mult vânt, iar la munte ploua si este zapada, se iau în considerare acesti factori atunci când se alege sistemul?
Într-adevar, zona geografica este foarte importanta. De exemplu, în zonele cu multa umezeala, se recomanda folosirea adezivului de polistiren cu proprietati de respingere a apei, iar ca strat de finisare - decorare, este recomandata tencuiala decorativa structurata cu efect hidrofob, cu rezistenta la intemperii (înghet si dezghet), precum si la razele UV.